Ellen Karlsson

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Ellen Karlsson, född 1986, är en älskad barnboksförfattare. Hon debuterade 2013 med Snöret, fågeln och jag, som hon tillsammans med illustratören Eva Lindström vann Augustpriset för i klassen barn- och ungdomsböcker.

Relaterat

Addi får ett syskon

Om boken

Addis mammas mage har blivit jättestor. Det är för att det ligger en bebis där inne, det vet Addi. Han ska bli storebror! Alla kompisarna på förskolan tycker att det är lika spännande som Addi. Vad gör bebisen där inne? Hur länge behöver man vänta på den egentligen? Och vad ska man hitta på under tiden?
En bok om det förunderliga med att vänta på ett småsyskon och om hur det blir när bebisen äntligen kommer.Kompisarna på förskolan är roliga böcker för 1-3-åringarna om deras vardag och de viktiga kompisrelationerna. Lär känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma - alla är olika, och alla är kompisar! En bokserie helt på barnens nivå med text av den Augustprisvinnande författaren Ellen Karlsson och underbara bilder av Laura Di Francesco.

Läs också: Mille går till förskolan, Maj och Zarah bråkar!, Addi går på utflykt, Alma slutar med napp, Zarah får plåster, Jul på förskolan

Ellen Karlsson, Laura Di Francesco

Addi får ett syskon

Relaterade artiklar

Följ med kompisarna på förskolan på utflykt!

Addi går på utflykt är den tredje delen om kompisarna på förskolan, en serie för de minsta läsarna om deras vardag och de viktiga kompisrelationerna. I böckerna får vi lära känna Addi, Maj, Zarah, Mille och Alma – alla är olika och alla är kompisar! Den här gången handlar det om att vara minst i gruppen och om att våga prova nya saker. Perfekt för att prata om känslor och nya situationer på förskolan eller hemma.