Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Ryktet

Emma Askling, född 1976, är barnsjuksköterska och författare. Hon debuterade 2014 med Det övergivna huset och har sedan dess skrivit en rad böcker för 9-12 och även ungdomsböcker. Hon bor i Strängnäs med sin familj.

Läs mer Dölj
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020

SENASTE RECENSIONERNA

Hajpen
”Emma Askling fångar på kornet stämningar, känslor och vardagsproblem i en klass fem. [...] Språket är vardagligt och lättillgängligt. 'Hajpen' är en bok som passar extra bra för skolbibliotek, bokprat och värdegrundssamtal. Helhetsbetyg: 4.” Tin Carleson
BTJ
Ihop i smyg
"Askling skriver med lätt hand fram de mest komplicerade, förtätade intriger. [...] Lyhört och spännande, lätt att fastna i."
Göteborgs-Posten
Ihop i smyg
”Fina dialoger och karaktärer, och givetvis lite pirr! Passar för den kärleksintresserade 10-åringen!”
Vi Läser
Ihop i smyg
”Författaren Emma Askling har skrivit en inkännande bok med hög igenkänningsfaktor att läsa själv eller läsa högt i klassen. Helhetsbetyg: 4.” Carola Forslund.
BTJ

NYHETER

Sträckläsning i skolmiljö

Den populära författaren Emma Askling är tillbaka med Hajpen, den första delen i serien Skolbloggen. Boken är en berättelse med hög igenkänning om konflikter och relationer i mellanstadiet.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Kärlek, vänskap och trassel på mellanstadiet

Emma Askling är tillbaka med en ny bok för slukarna. I boken Ihop i smyg fångar hon på pricken dramatiken som kan utspela sig på mellanstadiet. Hur svårt det kan vara när dynamiken i en klass ändras och några måste kämpa för att hitta sina nya roller.

Fotograf: Victoria Henriksson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår