Fotograf: Julia Malmborg

Press images

Aktuell med: Queera tider

Adrian Malmgren, född 1986, är serieskapare, HBTQ-aktivist och undervisar i serier. Han har själv publicerat sedan 2014 och är väl känd i svenska indie-diy kretsar för sin queera sci-fi serie Wicked Hero.

Genom åren har han publicerats med mindre projekt genom Egmont, Galago, och deltagit i större serie antologier såsom Draw the Line - ett projekt i spåren av #metoo och Gränslöst Mod, ett serieprojekt i samarbete med Röda Korset.

Läs mer Dölj
229 kr Bok - Flexband
Utgiven: januari 2021
Queera tider
"Boken är fint illus-trerad av Adrian Malmgren och passar utmärkt att läsa från mellanstadiet upp till vuxen ålder. Detta är inte bara en bok för personer som passar in på HBTQ-spektret utan den är både intressant och lärorik för alla."
Lokaltidningen Lomma/Burlöv
Queera tider
”Queera tider är en bok som jag tycker borde köpas in till ALLA skolbibliotek. [...] Illustrationerna i boken är färgglada, härliga och inkluderande. [...] Betyg: 5 av 5”
@barnboksfamiljen
Queera tider
”Bokens författare skriver informativt, kunnigt och lättfattligt om ett brinnande viktigt ämne, som vi alla bör öka vår förståelse kring ...”
@annabennich (leg psykolog, föreläsare, författare)
Queera tider
”Genomgående i boken är en starkt uttryckt empati och respekt som smittar av sig på läsaren. Alltihop väldigt sympatiskt helt enkelt. [...] Adrian Malmgrens illustrationer känns kanske lite naiva, nästan barnsliga i förstone, men om man studerar dem närmare ser man att de har f ler djup, är vassa med människor som inte ber om ursäkt för sig. Just det understryker denna bok om och om igen: Du har rätt att vara dig själv.” Josephine Askegård
Arbetaren

NYHETER

”Det finns så mycket oberättad historia”

Funderar du över ord som queer och ickebinär, och hur Pridefestivalen startade? På hur du kommer ut, byter namn eller vad könsbekräftande vård innebär? Vill du lära dig mer om hbtqi-rörelsen, vilka rättigheter vi har idag och hur vi har fått dem? Då är den här boken något för dig!

Illustratör: Adrian Malmgren
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår