Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Djur med superkrafter

Ulla Karlsson Ottosson är vetenskapsjournalist och civilingenjör. Att skriva om forskning och teknik på ett lockande och lättförståeligt sätt är något som hon brinner för. Hon har bland annat skrivit för Svenska Dagbladet, Karolinska institutet och Forskning & Framsteg samt läromedel i artikelform för barn i förskoleklass upp till mellanstadiet. De senare används i skolor över hela landet. Under många år arbetade Ulla som nyhetschef, redaktör och reporter på tidningen Ny Teknik. Innan dess var hon forskningsingenjör på KTH (Kungliga tekniska högskolan). 
Djur med superkrafter är hennes första faktabok för barn. 

Läs mer Dölj
169 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021

SENASTE RECENSIONERNA

Djur med superkrafter
"Hela den här fascinerande boken är full av exempel på djur vars superkrafter kan hjälpa oss människor att lösa problem eller komma på nya uppfinningar. Jätteintressant läsning för hela familjen." Ingalill Mosander
Aftonbladet
Djur med superkrafter
"Uppslagen i boken är rika på detaljer att titta på och Ulla Karlsson Ottosson lyckas förklara djurens egenskaper på ett sätt som barn kan ta till sig, inte minst med hjälp av Marie Åhfeldts charmiga och livfulla illustrationer."
Natursidan

NYHETER

Ny faktabok presenterar 18 djur med superkrafter

Visste du att det finns djur som har superkrafter? Och det är inte vilka superkrafter som helst – utan sådana som vi människor verkligen vill härma. Tag till exempel skalbaggen som kan tillverka dricksvatten i öknen, hajen som har ett skinn som gör att inga bakterier fäster eller det lilla björndjuret som överlever allt från rymdens strålning till att ligga nerfryst i tiotals år.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår