Mamma Mu och Kråkan

”Tänk om en ko skulle göra samma saker som vi. Vad tokigt det skulle bli!” Så började sagan om Mamma Mu i ett barns fantasi. Det blev först en sång: ”Vi har fått en konstig ko …” följt av en rad historier om hur hon, trots sin vän Kråkans motstånd, försöker göra allt det som barnen gör. Jujja och Tomas Wieslander producerade fler än hundra berättelser om Mamma Mu och Kråkan som sändes i barnradion under 1980- och 90-talen. När berättelserna klev in i bilderböcker och kapitelböcker fick Mamma Mu och Kråkan sina humoristiska utseenden och miljöer genom Sven Nordqvists illustrationer.
32 produkter
Mamma Mu blir ledsen

Om boken

Mamma Mu och Kråkan står och tittar ut på lagårdsbacken när Lina kommer ut med pannkakor. Kråkan blir alldeles till sig:
"Pannkaka! Till mig, bara till mig. Pann och kaka till Krå och kan!"Efter det bryr sig Kråkan bara om Lina. Det är som om Mamma Mu inte finns. Kråkan kallar Lina "sin enda vän." Då blir Mamma Mu ledsen.Mamma Mu och Kråkan är två av våra mest älskade barnbokskaraktärer. I Mamma blir ledsen tycker Kråkan att det är orättvist att Mamma Mu aldrig kommer och hälsar på honom i kråkboet. Det är alltid han som kommer till henne! Kanske har Kråkan rätt? En varm berättelse om vänskap och försoning.

Jujja Wieslander, Sven Nordqvist

Mamma Mu blir ledsen

Kråkan säger SEN!

Om boken

Mamma Mu vill leka med Kråkan. Hon vill bygga snögrotta, plocka vitsippor och gunga, men Kråkan har aldrig tid. Han håller på med något mycket hemligt. Hur ska Mamma Mu orka vänta? "SEN" är ju så tråkigt! Den roliga dialogen och de fantastiska bilderna gör det här till en perfekt bok för de yngsta Mamma Mu-läsarna. Mamma Mu och Kråkan är inte alltid överens, men de har roligt ihop!

Jujja Wieslander, Sven Nordqvist

Kråkan säger SEN!

12
Visat 24 av 32 produkter