Läslust för lärare och bibliotekarierRabén & Sjögren arbetar med att inspirera barn som knäckt läskoden och börjat läsa på egen hand att upptäcka nya världar. Genom att hjälpa lärare och bibliotekarier med inspiration, författarmöten och tips hoppas vi få fler att unga att läsa!

Läslust turnerar runt landet

Under hösten har vi och flera av våra aktuella författare besökt en rad orter runt om i landet, från Umeå i norr till Malmö i söder.

Vi vill med turnén nå alla er som på något sätt jobbar med barn och läsning och ge er inspiration till att skapa läslust, boktips och personliga möten med våra författare.

– Helt enkelt att få ut våra fantastiska författare och böcker och göra dem mer synliga! berättar Sofia Bengtsson, kommunikationsansvarig för Rabén & Sjögren.

Vad känns viktigast med projektet?

– Vi ville ha en bredd i projektet, böcker i många olika genrer, debutanter blandat med veteraner, boktips och praktiska råd om hur man kan skapa och behålla läslust. Vi ville även att vidga oss rent geografiskt, av naturliga skäl så är vi mer aktiva i Stockholm men nu ville vi ut i landet!

Vilka författare har varit med?

– Nina Ivarsson, Elias Våhlund, Lena Lilleste, Petrus Dahlin, Jujja Wieslander, Kajsa Gordan, Sofia Nordin, John Holmvall, Kerstin Lundberg Hahn, Måren Melin, Annicka Meijer, Emi Gunér, Pelle Forshed, Mats Wänblad och Linn Gottfridsson.

Vad har varit roligast under besöken ute i landet?

– De möten som uppstått mellan publik och författare! Och även den kontakt vi som förlag fått med lärare och bibliotekspersonal i de orter vi besökt, det har varit väldigt inspirerande och värdefullt för oss.

Kommer turnén tillbaka i vår?

– Ja! Planen är att genomföra fem evenemang nu under våren!

Vårens Lästlust-turné - här bokar du biljetter:

Borås 9 april - biljetter.

Karlstad 16 april - biljetter.

Norrköping 19 april - biljetter.

Falun 23 april - biljetter.

Sundsvall 26 april - biljetter

Tidningen Läslust

Två gånger om året ger vi ut tidningen Läslust för dig som arbetar med läsande i skolan. Den skickas ut tillsammans med tidningen Grundskolläraren.

Lärarhandledningar

Här hittar du våra uppskattade lärarhandledningar som du kan använda i ditt arbete som lärare eller bibliotekarie – allt helt gratis!

  • Lärarhandledningar

    Här hittar du våra uppskattade lärarhandledningar som du kan använda i ditt arbete som lärare eller bibliotekarie – allt helt gratis!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår