Foto: Henric Lindsten

Möt Frank, den mörkrädde pojken som blir ett monster

Med succéer som Cirkeln och Färjan i bagaget debuterar Mats Strandberg som barnboksförfattare med serien om monstret Frank.

torsdag 07 april 2016

Vad är det för bok du skrivit?

Monstret i natten handlar om Frank, en mörkrädd pojke som blir ett monster på sin nioårsdag. Han blir biten av en fluffig liten knähund, och blir ett slags varulv om nätterna – men den här varulven vill bara bli kliad honom bakom öronen och klappad på magen. Men människorna förstår inte. Rykten om "attackerna" sprider sig i den lilla staden Yrred, monstret blir allt större och farligare i folks fantasi, och paniken växer. Och räddast av alla är nog Frank, som inte vågar berätta för någon att det är han som är monstret.

Vem ska läsa den, tycker du?

Den här boken är förhoppningsvis rolig och spännande, men det finns ett allvar och vemod också. Det handlar om rädslan för det okända, om att inte passa in, och om att hitta sin flock när man minst anar det. Jag önskar att boken kommer att hitta till barn som känner sig ensamma och lite utanför ibland. Jag utgick mycket från mig själv när jag var barn, och den bok jag skulle velat läsa.

Vad var det bästa med att skriva boken?

Det har varit fantastiskt roligt att få samarbeta med den superbegåvade Sofia Falkhenhem, och skapa Frank och hans värld tillsammans!

-----------------


Fotograf: Henrik Lindsten

151 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår