Illustration (beskuren): Eva Eriksson

Dubbelpremiär för Astrid Lindgren och Eva Eriksson

Räven och tomten - två barnboksstjärnor möts i julnatten. För första gången på svenska.

tisdag 21 november 2017

Räven och tomten är ett litet juldrama av Astrid Lindgren och Eva Eriksson, som bjuder på magisk stämning och enastående fina bilder.

Texten har tidigare publicerats på tyska, men kommer nu för första gången ut även i Sverige. Eva Eriksson har aldrig tidigare illustrerat en text av Astrid Lindgren.

För några år sedan utgavs Tomten är vaken, med bilder av Kitty Crowther. Det var en text som Astrid Lindgren ursprungligen skrev på 60-talet för den tyska marknaden efter Viktor Rydbergs kända dikt. För de tyska läsarna skrev Astrid Lindgren även Räven och tomten, en fri tolkning på prosa av Karl-Erik Forsslunds diktverk med samma namn.

Med lätt och varm hand fångar Astrid Lindgren här den förtätade stämning som råder om julnatten. Eva Eriksson tolkar texten med mästarhand och resultatet är en skimrande liten bok full av närvarokänsla.

Berättelsen utspelar sig på landet, där Mickel räv smyger sig fram till människornas gård om natten. Inte märker de att han kommer tassande, men det gör gårdstomten.

Nu får hönorna se upp, för det är dem räven suktar efter. Men tomten håller vakt, och han blidkar till slut den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen har satt ut. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten…

129 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: oktober 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår