Foto: Magnus Liam Karlsson

Johanna Nilsson får Borlänge kommuns kulturpris 2017

Författaren får priset för att ”hon har inspirerat oerhört många barn och unga till både läsning och att själva skriva”.

onsdag 22 november 2017

Johanna Nilsson är född i Uppsala 1973 och uppvuxen i Borlänge, men bor sedan många år i Stockholm. Hennes första roman Hon går genom tavlan, ut ur bilden, gavs ut 1996. 2001 kom hennes första barnbok, Robin med huvan, som också Augustprisnominerades. Sedan dess har Johanna Nilsson skrivit en rad romaner för unga och vuxna. I år är hon också nominerad till Augustpriset i kategorin bästa barn- och ungdomsbok för sin bok För att väcka hon som drömmer.

”Hon har inspirerat oerhört många barn och unga till både läsning och att själva skriva”, säger Rikard Rudolfsson, ordförande i kulturnämnden.

Kommunens kulturpris tilldelas en eller flera personer som utfört en kulturfrämjande insats. För att kunna bli pristagare måste personen bo i Borlänge, ha bott i Borlänge, eller ha "påtaglig anknytning" till kommunen Förutom äran består priset av 20 000 kronor.

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.