Nu är det jul igen hos Astrid Lindgren

Publicerad:

2017-12-03

Levande ljus i granen. Blått skymningsljus och 20 röda äpplen i adventsstaken. Vi firar utgivningen av Räven och tomten med autentisk julstämning hemma hos Astrid Lindgren på Dalagatan 46.

Räven och tomten är, så vitt vi vet, den sista opublicerade texten av Astrid Lindgren som finns kvar. På 60-talet trycktes den av ett tyskt förlag, men nu ges den för första gången ut på svenska, kongenialt illustrerad av Eva Eriksson. Två stjärnor har skapat en blivande julklassiker, tror vi som har läst den.

Eva Eriksson och Karin Nyman tar emot journalister från TT och DN för intervjuer och adventsfika i Astrids våning. Alla originaldekorationer från förr är på plats, efter instruktioner från Karin.

 

Relaterat

Räven och tomten

Om boken

Kika bakom luckor och var beredd på andra effektfulla överraskningar! Nu kommer Räven och tomten i pop-up-version!

Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelse med enastående fina bilder av Eva Eriksson blev en omedelbar succé julen 2017. Då var det dubbelpremiär, eftersom texten publicerades för första gången i Sverige och eftersom det var Eva Erikssons första bilderbok med en text av Astrid Lindgren!

Berättelsen handlar om Mickel räv som smyger sig fram till gården där människorna bor. Inte märker de att han kommer tassande men gårdstomten ser allt. Nu får hönorna se upp! Tomten håller vakt, och för att skona hönsen blidkar han den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen satt ut. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten ...

Nu är det alltså premiär igen för en härlig pop-up-bok full med luckor och effekter som förstärker både stämning och dramatik i den fina berättelsen.

Astrid Lindgren, Eva Eriksson

Räven och tomten

Relaterade artiklar

David Sundin är Karlsson på taket

Han är en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Astrid Lindgrens Karlsson på taket är dessutom bäst i allting, om man får tro honom själv. Med en av Sveriges mest älskade komiker, programledare och författare i studion får berättelserna om Karlsson nytt liv. David Sundin läser in och i en ny rolig ljudvärld får vi följa med upp på taket.