Norra Latin vinner Stora Ljudbokspriset

Sara Bergmark Elfgrens bok Norra Latin, inläst av Nina Zanjani, har utsetts till vinnare av Stora Ljudbokspriset i kategorin Ungdom.

tisdag 06 mars 2018

Juryns motivering lyder:

Med trovärdiga, mångbottnade och oförutsägbara karaktärer berättas historien på ett okonstruerat sätt. Författaren tar upp eviga frågor som kärlek, identitet och sorg.

Inläsningen är gjord med en stark närvaro och har en intensitet som matchar bokens eget driv. Med en fantasieggande berättelse som ger lust till vidare lyssning har författaren lyckats skriva en modern klassiker. En bok som denna kommer en gång per decennium.

Stora Ljudbokspriset instiftades 2008 med syfte att lyfta fram ljudboken och främja dess utveckling. 2014 tog Storytel över priset och skapade Sveriges första glittriga Ljudboksgala i mars 2015. I årets jurygrupp Ungdom ingår Johanna Lundin, Farzad Farzaneh Alexander Salzberger, Amanda Stenberg och Martin Falkman. Priset består av ära och erkännande i form av ett diplom och en statyett formgiven av Ludvig Löfgren. Vinnarna erhåller dessutom en summa på 25 000 kronor. Både författaren och inläsaren av det vinnande verket tilldelas priset.

187 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår