Illustration: Pija Lindenbaum

Pija Lindenbaum ger ny skrud åt klassisk folksaga

Sagan om den lille mannen som blir lovad en vacker rock men i slutänden inte får någonting alls, är en berättelse som har fascinerat vuxna och barn i generationer.

fredag 24 augusti 2018

Vem är egentligen den lille mannen? Och vad gör han i veckorna medan Mäster Skräddare jobbar på? Den gamla folksagan har nu blivit en mångbottnad bilderbok, Bidde det då?, där det klassiska slutets ingenting kanske istället är början på allting.

”En liten människa som aldrig blir besviken trots att han borde bli det. Han till och med tackar så mycket för att det inte blir någonting. Det är så knäppt! Och roligt. Och saknar en vettig sensmoral. Jag bara älskar det!” säger Pija Lindenbaum.

Pija Lindenbaum tar sig an den älskade sagan och tolkar den på sitt alldeles speciella vis. Texten är den klassiska Mäster Skräddare, bilderna bygger ut och berättar främst om tiden mellan mötena var lördag. Den lille mannen låter sig inte nedslås av de allt mindre plaggen som utlovas, utan finner nya härliga fantasier och målbilder. Bidde det då är en fascinerande berättelse om motgångar och drömmars kraft.

Pija Lindenbaum är trippelaktuell i höst. Förutom bilderboken Bidde det då? har hon även skapat en barnopera på samma tema, NÄR DÅ DÅ, med urpremiär på Kungliga Operan i Stockholm 13 oktober. Dessutom släpps en större antologi Pijas bästa med utvalda favoriter bland Pijas populära barnboksberättelser om Gittan, Lill-Zlatan och Siv med flera. Här finns även tre sånger ur nya operaföreställningen inkluderat.

129 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: augusti 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår