Foto: Mårten Melin

“Swish! Swish! Tjoff! Tjoff!”

Så skulle Mårten Melin beskriva sin nya superhjältebok om Isdrottningen.

torsdag 13 september 2018

Efter ett utomjordiskt möte i skogen får Cina superkrafter. Men hon dras allt mer mot superhjältedräkten, att få uppmärksamhet och att slåss. Mårten Melin är tillbaka med en lättläst bladvändare om att våga vara den man är.

Det var hemskt att jag längtade så! Vad hade jag egentligen blivit för ett monster? Jag kunde inte hejda tårarna. Mina kalla, kalla tårar.

Finns verkligen superhjältar på riktigt? I media cirkulerar historier om, och filmklipp på, Isdrottningen, en ung tjej som kan skjuta snöbollar och göra isbanor, precis som Elsa i Frost. Dessutom är hon klädd i superhjälteutstyrsel.

Det är 13-åriga Cina som är Isdrottningen. Fast det är det ju ingen som vet. En kall vinterdag skolkar hon från konståkningen och träffar på ett rymdskepp i skogen. Efteråt känner Cina sig ovanligt stark och hon upptäcker att hon inte fryser, hur kallt det än är. Det finns en kyla inom henne och hon har fått superkrafter!

Första gången hon tar på sig superhjältedräkten är det för att sätta dit sin störiga klasskompis Arvid. Men det visar sig att han behöver hjälp och plötsligt har hon gjort sin första superhjälteinsats. Snart blir Cinas hjälteinsatser allt fler. Sakta märker dock Cina att hon dras till att ha dräkten på sig, att få uppmärksamhet och att slåss. Håller kraften på att bli ohanterlig för henne?

Isdrottningen är en lättläst bladvändare med en stark och egensinnig superhjältetjej som huvudperson, för läsare i mellanstadieåldern. Melin har själv alltid läst superhjälteserier och han har tidigare varit inne på superhjältetemat i böckerna om Skogsbingelskolan. Nu vill han ge läsaren en berättelse utanför de typiska superhjältemiljöerna och istället använda sig av sin hemstad Lund.

– Jag hoppas att de som läser Isdrottningen tar med sig att det är en spännande berättelse. Och kanske att självkänsla inte bara kan komma på automatik. Man är beroende av att ha rätt människor runt omkring sig och att få hjälp när det är jobbigt!

Hur skulle du beskriva Isdrottningen med en mening?

– Swish! Swish! Tjoff! Tjoff! Ah, vänta, det var fyra meningar va?

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.