Christina Wahldéns Falafelflickorna vinner Spårhunden

På Bokmässan i Göteborg mottog Christina Wahldén priset Spårhunden för bästa barn- och ungdomsbok.

onsdag 03 oktober 2018

”En spännande nutidsskildring med klarsyn och finstämd emfas, med humor och värme.”

Så beskriver juryn Christina Wahldéns bok Falafelflickorna som tog hem Spårhunden, Deckarakademins pris till 2018 års bästa barn- och ungdomsbok.

Falafelflickorna, som är den första svenska barnboken som handlar om hedersbrott, tog hem i priset i konkurrens med Sara Lövestams Gruvan och Martin Widmark & Helena Willis Silvermysteriet. Priset – en mjuk spårhund och ett diplom – överräcktes på Bokmässan i Göteborg.

– Jag blev otroligt glad och stolt över priset då konkurrensen var så hård. Det betyder mycket att Falafelflickorna uppmärksammas. Det är ett pris till alla de smarta och roliga barn som liksom bokens Hawa lever i ett så kallat särskilt utsatt område, säger Christina Wahldén.

I centrum för boken står Hawa, som lever för att bli polis. Under sommaren innan högstadiet startar hon en liten detektivbyrå och får snabbt två svåra fall att lösa: klasskompisen som ska giftas bort mot sin vilja och flickorna som är kära i varandra, men hotas till livet av den ena flickans pappa. Falafelflickorna är skriven som en feelgood-deckare, men i grund och botten handlar den om barns rätt att själva få bestämma över sina liv.

Christina Wahldén är även aktuell med Spionen i äppelträdet, som utspelar sig under andra världskriget.

 

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.