Illustratör: Maria Fröhlich

Den perfekta vab-boken!

Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich är tillbaka med en ny bilderbok som ger tröst under sjuka dagar.

tisdag 29 januari 2019

I den nya bilderboken Jag är inte sjuk! får vi följa med på en varm och humorfylld resa fylld av igenkänning, ända in i de flippade feberdrömmarnas land.

Det är lördag och min kusin Nova ska ha kalas. Det pirrar i min kropp när jag vaknar. Det pirrar och dirrar och sticker och kliar och plötsligt: ATJO!

Halsen bränner och huvudet dunkar, men vem vill missa ett roligt kalas? Bäst att försöka dölja att man är sjuk – tills det inte går längre.

– Som barn var jag sjuk väldigt ofta, säger Sara Bergmark Elfgren. Det finns många bilderböcker som handlar om hur tråkigt det är att vara sjuk, men inte så många som fokuserar på hur det känns att bli sjuk och missa något roligt. Det var en återkommande upplevelse under min uppväxt och både Maria och jag gick igång på att skildra de olika stadierna – det smygande insjuknandet, förnekelsen, frossan, febern och tillfrisknandet.

I centrum står samma mamma och barn som i duons tidigare böcker Nu leker vi! (2016) och Just nu har vi varandra (2015). Böcker som fått ett varmt mottagande av kritiker och läsare.

– Det varit väldigt kul att utveckla vårt samarbete under arbetet med tre böcker. I denna bok så kände vi båda att vi ville testa nya grepp i bild och text, säger Maria Fröhlich. I Jag är inte sjuk! har jag använt nya typer av bildlösningar och andra sätt att berätta i bild än jag gjort tidigare. Dessutom har Sara och jag haft roliga samtal om vilka återkommande feberdrömmar vi hade som barn. Det var spännande att föra över dessa världar till bildform.

99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.