Foto: Maria Östlin

Handbok för Superhjältar firar 350 000 sålda böcker!

På bara ett och ett halvt år har Handbok för superhjältar-serien gått från böcker till ett fenomen. Nu firar förlaget 350 000 sålda exemplar av de populära barnböckerna om mobbade Lisas väg till att bli en superhjälte.

måndag 18 februari 2019

För drygt ett och ett halvt år sedan fick världen möta Lisa, en mobbad flicka som hittar en väg ut ur utanförskapet genom att bli superhjälte. Och sedan dess har barnboks-Sverige inte varit sig likt. Alla fyra Handbok för superhjältar-böcker, skrivna och fantastiskt illustrerade av debutanterna Elias och Agnes Våhlund, återfinns på tio i topplistan över de bäst säljande barnböckerna under 2018. Del fyra, Vargen kommer, blev den bäst säljande barnboken på Adlibris under 2018 – trots att den släpptes 7 december.
Böckerna har dessutom översatts till 18 språk och på Bokmässan i år mottog paret priset för Årets barndeckare under Crimetime Specsavers Award.

– Ett talande exempel är att vi egentligen hade tänkt fira att böckerna hade sålt i 300 000 exemplar, men från det att vi bokade datumet tills det var dags att fira så var vi uppe i 350 000, så det var bara att beställa om tårtdekorationer och ballonger. Ett angenämt problem, säger Ann Sköld, förlagschef på Rabén & Sjögren och fortsätter:
– Det har varit en oförglömlig tid här på förlaget sedan släppet i juni 2017. Det är mycket sällan vi, och faktiskt hela barnboksbranschen, får vara med om en ny bokserie som sätter sig så direkt hos så många läsare och även hos föräldrar och lärare. Lisa har helt enkelt tagit sina 6–10-åriga läsare med storm.

Även Agnes och Elias Våhlund är självfallet glada, men lite tagna på sängen.

– Det är så stort att vi knappt kan ta in det, säger Elias Våhlund. När första boken kom ut drömde vi om att sälja slut på första upplagen – som var på hela 7 000 exemplar.

– En vän till oss konstaterade nyss att det är 2 procent av de 350 000 böcker vi sålt hittills. Vi har med andra ord sålt 50 gånger så många böcker som vi någonsin vågade drömma om, säger Agnes Våhlund, illustratör.

Trots att detta är den avslutande delen i det första äventyret så har vi inte sett det sista av Lisa.

Nya böcker i serien kommer våren 2020 och 24 maj släpps Handbok för Superhjältar – Sommarlovsbok, med uppdrag som räcker hela sommaren.

I SERIEN INGÅR

Del 1: Handboken
Del 2: Röda masken
Del 3: Ensam
Del 4: Vargen kommer

Rekommenderad läsålder: 6–9 år.

69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Frida Hallgren
Utgiven: december 2018
99 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: maj 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Frida Hallgren
Utgiven: maj 2018
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2018
109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår