Fotograf: Thron Ullberg

Christina Wahldén tilldelas En bok för allas vänners läsfrämjarpris 2019

Priset delas ut årligen till en läsfrämjare och en författare. Bland tidigare pristagare återfinns Per Nilsson, Lennart Hellsing, Ulf Stark, Gunna Grähs och Elsie Johansson.

tisdag 05 mars 2019

Christina Wahldén har givit ut ett tjugotal barn- och ungdomsböcker, för vilka hon har fått flera priser och nomineringar. I april är hon aktuell med Tack för allt som är den fristående fortsättningen på den uppmärksammade Falafelflickornaden första svenska boken för barn som handlar om hedersbrott.

I april får hon ta emot En bok för allas vänners läsfrämjarpris med motiveringen:

”Christina Wahldéns hemsida är fylld med meddelanden från unga människor som har läst hennes böcker. De vill veta hur hon har tänkt när hon skriver om hedersvåld, berätta om hur hennes texter har väckt nya tankar inom dem och dela med sig av hur mycket de har betytt för deras egen språkutveckling. För Christina Wahldéns skildringar av verklighetens alla sorger och ibland allt för stora brutalitet berör alla som läser dem på djupet.

Ända sedan debuten med Kort kjol har Wahldén tagit sig an de allra största av ämnen. Hon ryggar inte för mörkret men lämnar heller aldrig sina läsare i sticket utan leder dem alltid med trygg hand tillbaka till ljuset, ”livet går ju vidare”, som hon själv säger.

Genom sitt författarskap och sina otaliga skolbesök har Christina Wahldén skänkt mängder av unga läsare igenkänningens gåva, den nyväckta tankens kraft och empatins möjligheter till utveckling.

Christina Wahldén är en mer än värdig mottagare av föreningen En bok för allas vänners läsfrämjarpris 2019.”

Christina Wahldén delar priset med Gunilla Lundgren som är författare, pedagog och initiativtagare till det unika Nobelprisprojektet vid Rinkebyskolan. 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.