Fotograf: Kajsa Göransson

Poetisk debut om längtan att höra till

Ina Lagerwall debuterar med boken Vi går varvet, som bygger på Inas egna minnen från högstadiet. Det handlar om vänskap, längtan efter tillhörighet och den första förälskelsen.

torsdag 13 juni 2019

Liv ska börja sjuan men har en stor klump i magen. Hur ska hon vara för att alla andra ska gilla henne? 

Vi går varvet bygger på ett minne från högstadietiden när jag och mina vänner gick runt, runt en atriumgård vareviga rast. Det fanns inget annat att göra, allt var en lång väntan på att bli äldre. Att gå motade en förlamande känsla av rastlöshet. För om man går så händer det i alla fall något, säger Ina Lagerwall.

Liv har känt sig utanför så länge att hon borde vara van. Men vänjer man sig någonsin? När några nya elever börjar på skolan förändras allt, Liv också. Nu vill hon gå varvet!

– Ur minnet föddes karaktären Liv. Jag såg henne gå varvet med sina vänner och sedan lät jag henne berätta. Jag hoppas att många kan känna igen sig i Liv och hennes längtan att höra till och vilja vara till lags. Men också i hennes längtan efter något annat, något som känns, på riktigt, säger Ina Lagerwall.

Med en lätthet och en självklarhet berättar Ina Lagerwall historien om Liv så att det känns som om man själv är där på plats och upplever allt. Man känner den instängda lukten av högstadieskola och hör ljudet av gummisulor mot blankpolerade golv när grupper av elever trampar fram genom korridorerna och går varvet. En poetisk debut som verkligen känns!

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.