Foto: Karin Alfredson

Kiss – nästan lika kul som bajs?

Äntligen kommer uppföljaren till Bajsboken! I Pernilla Stalfelts Kissboken får du veta vem som kan bajsa utan att kissa och vem som kan kissbajsa. Det är roligt, knäppt, befriande – och förstås på största allvar.

fredag 14 juni 2019

Sedan debuten 1996 med Hårboken har Pernilla Stalfelts böcker väckt stor uppmärksamhet och förtjusning, både bland publik och press. Få kan som hon hantera svåra ämnen på ett begripligt och glädjefullt sätt och få sina läsare intresserade, roade och berörda. Mest känd är hon kanske för Bajsboken.

– Bajsboken är ju den varit mest älskad i Sverige. Så jag tänkte att det vore fint att ha en likadan fast om kiss, säger Pernilla Stalfelt. Kiss är ju ett grundläggande kroppsligt behov som vi hanterar dagligen, flera gånger om dagen, och som är viktigt för barn, ibland sker olyckor, det blir pinsamt. Jag vill att den här boken ska vara en present till barn som kissar i sängen, det behöver inte vara skämmigt utan det är kroppen som agerar.

Pernilla Stalfelt utgår alltid från barn när hon skapar sina böcker. Denna gång träffade hon ett antal barn i 6–9-årsåldern och pratade med dem om kroppen och kroppsfunktioner.

– Vi kom in på kiss och vad de tyckte skulle vara med i boken. Sedan fick de göra egna berättelser. Därefter blir det en blandning av vad jag tänker på och vad barnen har pratat om. Men det är väldigt barninspirerat, jag lyssnar och försöker förstå vad de menar.

I Kissboken får vi bland annat veta varför kisset ibland skiftar färg och hur lång tid det tar att kissa, på ett ungefär. Vi lär oss kissången och följer med på kissets resa genom kroppen. Allt är som vanligt illustrerat av Pernilla själv och inspirerat av barns bilder.

–Jag vill ligga så nära barnens bilder som möjligt. De gör så charmiga och spontana kompositioner och bildlösningar. Barnen är en stor inspirationskälla och de skall känna sig hemma i mina böcker. Mina böcker är inte faktaböcker utan det är olika infall och ingångar och sedan kollar jag förstås upp så att allt stämmer. Ibland ställs en fråga och uppmanar läsaren att tänka. Jag gillar frågor!

Samtidigt som Kissboken kommer ut släpps också Kiss och bajs – pysselboken.

I samma serie ingår även: Hårboken, Bajsboken, Dödenboken, Kärlekboken, Läskiga boken, Våldboken, Livetboken, Matboken och Tidenboken.

 

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2019
59 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: juni 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.