Fotograf: Ulrika Pousette

Baka Johanna Westmans kolasnittar

Vad är lyxigare än att bjuda på hembakade småkakor till sommarfikat! I Johanna Westmans Cookie rookie finns massor av enkla recept på stora kakor, småkakor, bullar och bröd.

fredag 26 juli 2019

De här kolasnittarna är lite extra lyxiga med en gnutta havssalt och hackade pumpafrön!

Cirka 20 kakor

100 gram rumsvarmt smör
¾ deciliter råsocker
½ deciliter ljus sirap
2 ½ deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
1 tesked vaniljsocker eller malen ingefära
1 liten nypa salt
1 tesked havssalt
2 matskedar grovt hackade pumpafrön
Du behöver:
Bunke, kniv, skärbräda, måttsats, elvisp, litermått,
gaffel, plåt med bakplåtspapper, gaffel, burk med lock

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg smör, råsocker och sirap i bunken och vispa det krämigt med elvisp.
3. Måtta upp vetemjöl i litermåttet och lägg i bakpulver, vaniljsocker (eller ingefära) och salt. Blanda om ordentligt med en gaffel. Blanda ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Tryck gärna ett randigt mönster med en gaffel längs längderna. Strö på havssalt och pumpafrön.
5. Sätt in plåten i ugnen och grädda längderna i mitten av ugnen i 10–12 minuter.
6. Låt dem svalna lite på plåten och skär sen längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna helt innan du lägger över dem i en burk med lock.

179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.