Fotograf: Magnus Liam Karlsson

”Jag har alltid varit nyfiken på det övernaturliga”

Ingelin Angerborns mysrysare har slukats och älskats sedan debuten för tio år sedan. Nu kommer Hjärta av sten, en andlöst spännande fortsättning på mysrysarfavoriten Hjärta av damm.

fredag 30 augusti 2019

Innan vi flyttade hit var jag fullkomligt övertygad om att de döda aldrig någonsin var farliga. Att de aldrig någonsin ville något ont. Nu kände jag mig inte riktigt lika säker längre ...

Nelli kan se andar. Det har hon kunnat sen hon var liten, och det är inget som brukar skrämma henne. Men när hon flyttar med sin mamma till ett gammalt hotell möter hon något nytt. Närvaron i det gamla huset är annorlunda. Mörk, stark och olycksbådande. Vem är det som söker kontakt? Och varför?

Tillsammans med vännerna Bella, Hilding och Mårten upplever Nelli ett påsklov hon sent ska glömma.

Hjärta av sten är en fristående fortsättning på Hjärta av damm, men i den här boken är det Nelli istället för Bella som är huvudpersonen, berättar Ingelin Angerborn.

Hur kommer det sig att du började skriva ”mysrysare”?

– Jag har alltid själv varit väldigt nyfiken på det övernaturliga och ville skriva något om det. Något hoppfullt och trösterikt. Men skriver man om tysta andetag i till synes tomma rum och dörrar som öppnar sig av sig själva och sådant, så blir det ju lätt lite rysligt. Vare sig man vill eller inte, liksom …

Blir du någonsin rädd själv när du skriver?

– Ja, men jag får ju skylla mig själv! För att hitta den rätta känslan brukar jag blunda och försöka leva mig in i det som händer i boken. Det är inte alltid så lyckat … en gång när jag skrev om en tjej som får ett läskigt sms plingade det plötsligt till i min egen mobil som låg alldeles intill. Helt ofarligt och omystiskt, så klart, men det tog en bra stund att få ner pulsen igen.

Blir det fler böcker om Nelli, Bella och de andra?

– Ja, det hoppas jag. Nu har ju Bella och Nelli fått var sin bok, så jag tror att Hilding, Mårten och Shirin blir rätt sura om inte de också får det. 

159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
149 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2014

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår