Illustration: Per Gustavsson

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.

onsdag 04 september 2019

Berit skall handla kalaspresent tillsammans med sin mamma. Och där, i leksaksaffären, drabbas Berit av den stora kärleken, för på en hylla sitter Russin och tittar rakt på henne. Den finaste ekorren, med vackra ögon, en gullig nos och ett pickande ekorrhjärta. Men mamma har bråttom och helt plötsligt har Russin inhandlats som födelsedagspresent till kompisen. Hur ska Berit kunna ge bort den hon älskar mest?

– Inspirationen till boken kommer från alla gånger jag handlat kalaspresenter med mina egna barn, berättar Annica Hedin. Hur komplicerat det kunde vara. Och jag minns från min egen barndom hur stark och viktig kärleken kunde vara till ett tufsigt syntetdjur.

– Jag minns också hur sorgligt det kunde kännas med pakethögarna när jag gick på kalas, fortsätter Annica Hedin. Hur något jag valt med sådan omsorg mottogs med ointresse, liksom försvann och mosades bland de andra paketen. Då kunde jag tänka att barnet inte skulle märka om jag tog med mig grejen hem igen, att den skulle få det bättre hemma hos mig.

Berit älskar Russin är andra gemensamma boken för Annica Hedin och Per Gustavsson. Våren 2018 utkom Stig, en hyllad bilderbok om sorg och saknad.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår