Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Jacks nya äventyr leder västerut

För första gången är den spännande berättelsen om den trolldomskunnige pojken Jack förlagd utanför Stockholm. Häxkonster och hiskeliga gastar väntar nämligen i Göteborg.

fredag 20 september 2019

Gastar i Göteborg är första boken i en ny serie om Jack och hans värld: Legenden om Jack. Som tidigare förenas varelser ur gammal svensk folktro med det moderna samhället i trollbindande historier. Nu lämnar Jack och hans familj Stockholm och ger sig ut i landet, och allra först går färden till Göteborg.

Livet kommer aldrig mer att bli sig likt för Jack. Han har nämligen fått en lillasyster! Jack är överlycklig, tänk att han för inte så länge sen bodde på ett barnhem och trodde att han var föräldralös, och nu har han en hel familj med både föräldrar, moster och en syster!
Lillasyster är såklart världens sötaste bebis, men snart upptäcker Jack att det är något konstigt med födelsemärket hon har på armen. Det ser precis ut som en sjua men nästa morgon när de vaknar ser det istället ut som en sexa! Kan det röra sig om svart magi? Det finns bara en sak att göra: hela familjen och vätten Rurik packar in sig i bilen och beger sig till Göteborg och spökhotellet Gasten på Liseberg. Där finns någon som kanske kan hjälpa dem ...

– I somras fick jag ett jättefint brev från en 9-årig kille i Göteborg. Han hoppades att jag skulle skriva fler Jackböcker, berättar Martin Olczak. Då var det lite kul att svara: Jodå, det kommer en ny bok om någon månad och den utspelar sig faktiskt i din hemstad!

Gastar i Göteborg är starten på det fjärde äventyret och den trettonde boken i ordningen sedan premiären 2011. Den nya bokserien går att läsa fristående från de tidigare delarna. Böckerna om Jack är riktiga lågstadiefavoriter och har sålts i 400 000 exemplar. Den allra första boken, Trolldom i Gamla Stan, delades även ut som bokgåva till alla tredjeklassare i Göteborgs kommun år 2013.

Martin Olczak och Anna Sandler är dubbelaktuella i höst. Duon står också bakom årets Julkalender i Sveriges Radio: "Biggest Bang" som handlar om Tyra, hennes bror Lukas och hunden Rufsa som ger sig ut i universum på ett galet kosmiskt äventyr i farmors gamla Fiat.

I samband med släppet av Gastar i Göteborg utkommer även en aktivitetsbok, I Jacks fotspår, med kluriga pyssel och mängder av spännande fakta om Jacks värld – från Vasaskeppet och vålnaderna som spökar där, till vad som är speciellt med Storkyrkan (och varulvarna som gömmer sig där inne) och var man ska leta efter bergstroll på Slottet.

126 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
98 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår