Illustration: Jim Kay

Världspremiär för en ny, illustrerad, Harry Potter!

Julklappen till alla Potterheads är säkrad! Nu kommer Harry Potter och Den flammande bägaren i lyxig utgåva illustrerad av den prisbelönta konstnären Jim Kay. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse!

måndag 07 oktober 2019

J.K. Rowlings böcker om Harry Potter är älskade klassiker över hela världen, och fortsätter att förtrolla nya generationer läsare.

2015 inleddes det stora projektet med att illustrera de sju böckerna i fyrfärg. Tisdagen den 8 oktober är det dags för bok nummer fyra i serien, Harry Potter och Den flammande bägaren, att ges ut i detta stora, generösa format med illustrationer av den brittiske konstnären Jim Kay. Boken släpps samtidigt i hela världen och finns från och med nu översatt till 21 språk – den svenska versionen är en reviderad version av Lena Fries-Gedins originalöversättning från 2001.

Jim Kay är känd för sin detaljerade stil, som märks väl i denna omfångsrika bok med 115 illustrationer. 

Illustration: Jim Kay

Kay har tidigare berättat att han först bygger modeller av det han ska avbilda innan det är dags att börja skissa. I arbetet med Harry Potter och den flammande bägaren har det därför blivit mycket närstudier av magiska varelser, som drakar. Omslaget föreställer Harry Potters möte med den ungerska taggsvansen, den farligaste draken av dem alla, som Harry tvingas möta under Turneringen i magisk trekamp.

289 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår