”En fyrahundra sidor lång bladvändare”

Upprinnelsen till Gustav Tegbys debut var en diskussion på en fest: Vilka superkrafter skulle vara de värsta att få, och vilka konsekvenser skulle de få för ens liv? Nu hyllas Tegbys debut av kritikerna.

onsdag 30 oktober 2019

I Beröringen möter vi sextonåriga Elin som har levt instängd med sin pappa i en etta hela sitt liv. Allt hon vet om världen utanför har hon lärt sig genom filmer och internet. Genom vad hon sett från köksfönstret och hört genom väggarna.
Ett vanligt liv utanför lägenheten är en omöjlighet.
För Elin är född med en otrolig förmåga.
Eller snarare en förbannelse.
Alla hon rör vid dör.
Åtminstone om man får tro hennes pappa.

Gustav Tegbys debut rosas av en samstämmig kritikerkör.

Aftonbladets recensent kallar boken ”en fyrahundra sidor lång bladvändare” och menar att ”ingen kommer att lägga ifrån sig boken oberörd.”

Bladvändare är ett ord som återkommer. Lena Kjersén Edman skriver i Västerbottens-Kuriren att boken är en ”formidabel bladvändare” och att det inte går att sluta läsa "förrän den kallsvettige läsaren kommit fram till sidan 400 och bokens allra sista mening.”

Göteborgs-Postens Stina Nylén skriver att ”Beröringen är gjord för att sträckläsas, att sköljas med av, och det funkar [...] det här är en bok att sluka.”

Eva Wahlström på Smålandsposten skriver att Tegbys thriller ”tar läsaren i ett järngrepp” och att ”epitetet 'gastkramande historia' är en klar underdrift.” 

Joelinda på Boktanken associerar Beröringen till bl.a. Cirkeln och menar att om man gillar Engelsfors-trilogin av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg ”så kommer man att älska den här romanen!”

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.