Fotograf: Magnus Liam Karlsson

F som i sämst vinner Barnradions bokpris 2019

Nu har barnjuryn enats om årets pristagare för Barnradions bokpris och vinnare blev Cilla Jackerts F som i sämst

måndag 04 november 2019

Cilla Jackert är manusförfattare för film och tv. Hon har bland annat skrivit tv-serierna SPUNG, Lite som du och Svaleskär samt långfilmen Känn ingen sorg som bygger på Håkan Hellströms texter och musik. Hon skrev även Sveriges Radios julkalender 2016; Lyckoborgen. Cilla Jackert fick ta emot debutantpriset Slangbellan 2013 för boken Dagens katastrofer. Uppföljaren, Vi ses i Obsan, nominerades i Barnradions bokpris 2015. 

Hennes nya bok F som i sämst är en svart humoristisk historia om att vara sämst och att vara bäst, och att det ena inte alltid är mycket bättre – eller sämre – än det andra. Nu vinner boken Barnradions bokpris med motiveringen:

”F som i sämst är en bok som visar den press barn kan utsättas för, både i skolan och i hemmet. Boken ger också en bra bild av hur till synes starka personer kan visa sig vara både sårbara och svaga på insidan och tvärtom. Från början till slut drar författaren med sig läsaren in i den fantastiska boken, i både roliga och jobbiga situationer. Det är helt enkelt en bok som alla kan känna igen sig i.”

– Det gläder mig att ni har tagit till er den här lite konstiga boken med den här konstiga tjejen. Tänk att Jonna blev bäst!, säger Cilla Jackert till Barnradion.  

Barnradions bokpris är unikt eftersom det är de unga läsarna själva som utser årets bästa bok för 9-12-åringar. Juryn består av fem elever från mellanstadiet som läser och diskuterar böckerna och utser en vinnare som tar hem äran och prissumman på 30 000 kronor.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.