William Spetz läser in Lyckokakan och Mandelhjärtat

Nu finns Kerstin Lundberg Hahns omtyckta böcker om Oscar och Bie inlästa som ljudböcker hos Storytel.

fredag 07 februari 2020

Första boken om Oscar och Bie heter Lyckokakan och utkom 2013. I boken får vi möta Oscar som är en helt vanlig kille med ett helt vanligt liv. Allt skulle vara perfekt om det inte vore för hans pinsamma föräldrar. Pappa sjunger opera så fort han får chansen och mamma gillar att dansa så mycket att hon till och med testar hiphop när det är skoldisco. Det går nästan inte en dag utan att Oscar önskar att de skulle vara mer nomala. 

Så en dag får han en lyckokaka. I mitten ligger en lapp där det står: Uttala din högsta önskan så blir den sann! Tänk om det fungerar?

Men om man ska önska sig saker måste man vara noga med vad man säger, upptäcker Oscar. En bok om de viktigaste sakerna i livet: vänskap, kärlek och kakor!

I uppföljaren Mandelhjärtat som kom 2015 möter vi Oscar på nytt. Han har egentligen allt. Helt okej föräldrar, en schysst bästa kompis, Hugo, och en snäll och rolig flickvän, Bie. Ändå finns det liksom ett hål i Oscars hjärta. 

En dag inser han vad han saknar och från den stunden är han febrig av längtan. Problemet är att hans föräldrar är upptagna av något helt annat, och dessutom börjar Hugo och Bie bete sig underligt.

En bok om vad som kan gömma sig i hjärtat: kärlek, svartsjuka och drömmen om en hund.

Kerstin Lundberg Hahn är författare till ett stort antal uppmärksammade och prisade böcker för barn och unga. Hon har tilldelats flera priser, bland dem Astrid Lindgren-priset (2019).

William Spetz är skådespelare (Störst av allt, Filip och Mona m.fl.), komiker och programledare (Melodifestivalen, Guldtuben).

126 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: oktober 2013
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: William Spetz
Utgiven: februari 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.