Fotograf: Kajsa Göransson

Beröringen nominerad till Norrlands litteraturpris

Gustav Tegbys hyllade debutroman kan vinna barn- och ungdomsklassen i Norrlands Litteraturpris.

fredag 14 februari 2020

Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr har tillkännagivit de nominerade till Norrlands litteraturpris 2020, för bästa bok utkommen under 2019. En av de fem nominerade böckerna i kategorin barn- och ungdomslitteratur är Gustav Tegbys debutroman Beröringen som rosats av både kritiker och läsare.

I boken möter vi sextonåriga Elin som har levt instängd med sin pappa i en etta hela sitt liv. Allt hon vet om världen utanför har hon lärt sig genom filmer och internet. Genom vad hon sett från köksfönstret och hört genom väggarna.
Ett vanligt liv utanför lägenheten är en omöjlighet.
För Elin är född med en otrolig förmåga.
Eller snarare en förbannelse.
Alla hon rör vid dör.
Åtminstone om man får tro hennes pappa.

Norrlands litteraturpris är ett litterärt pris som utdelas av Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr. Priset instiftades 1973 och kallades fram till 2008 för Rörlingstipendiet. Prissumman är 10 000 kronor och priset, som tillkännages i maj, delas ut under Norrländska litteratursällskapets årsmöte. Juryn utgörs av Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norrs styrelse.

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.