Illustratör: Charlotte Ramel

Hajdrama om nyfikenhet, rädsla och mod

Med färgstarka och humoristiska bilder och genial text har Barbro Lindgren och Charlotte Ramel skapat en bok om nyfikenhet, rädsla och mod. En bok om att vilja tänja på gränserna. Men också om att våga släppa taget, för hur ska man annars kunna bli stor?

fredag 08 maj 2020

Det här är sagan om en hajmamma och ett litet hajbarn. De bor i ett hav långt borta. Det är inget stort hav. Om man står på den ena sidan så kan man lätt se över till den andra. Om man inte är liten som en skogsmus, för de kan ju knappt se över en vattenpöl, så små ögon har de!

Hajbarnet handlar om ett nyfiket hajbarn och en orolig hajmamma. Hajbarnet tycker att allt är roligt, han vill leka, uppleva och komma bort. Men hur ska han upptäcka världen utan att mamma haj blir orolig?

– Jag fick en idé att jag skulle skriva om ett hajbarn. Hajar anses ju lite farliga och det här kunde vara ett litet snällt hajbarn som levde ett vanligt liv och slapp bli infångad på slutet, berättar Barbro Lindgren.

– Jag älskar det enkla i Barbros texter. Inte minst nu i Hajbarnet. I enkelheten finns det mycket utrymme för fantasi. Det finns inga onödiga beskrivningar som tar bilden ifrån mig. Barbro litar på bilden i sin text, det är unikt och inspirerande, tillägger Charlotte Ramel.

134 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår