Illustration: Jimmy Wallin

Nytt fall för Monsterdeckarna – en modern Scooby-Doo!

Välkommen till Monsterdeckarnas värld, med mysrysliga piratspöken, jättar och andra varelser som ställer till otyg! Monsterdeckarna är en lättläst serie av veteranen Mårten Melin och serietecknaren Jimmy Wallin. Attack från yttre rymden är fjärde boken i serien.

onsdag 27 maj 2020

När monsterdeckarna Leo och Loretta är ute i skogen och plockar svamp dimper det plötsligt ner en rymdvarelse på marken. Blobba är jättegullig och verkar både övergiven och hjälplös, så Leo och Loretta tar med sig hen hem. Men det skulle de inte ha gjort ...

– Vi gillar ju skräckfilm båda två och är uppvuxna med Scooby-Doo (vem under 55 är inte det?) så vi ville helt enkelt göra något skräckigt och humoristiskt tillsammans. Vi ville göra böcker ihop, helt enkelt! berättar Mårten Melin

– Man kan säga att Monsterdeckarna är skräddarsydd för det här samarbetet. Vi gillar båda gamla skräckfilmer, serietidningar och leksaker. Om man mixar allt det och lägger till en skopa humor så får man Monsterdeckarna, fortsätter Jimmy Wallin.

I Attack från yttre rymden besegrar till slut Leo och Loretta rymdvarelsen Blobba och hens kumpaner, med hjälp av svamp! Men varken Mårten eller Jimmy säger sig ha något emot svamp.

– Jag älskar svamp! Om den inte är giftig, vill säga, hävdar Mårten.

– Jag älskar också svamp, säjer Jimmy, men det är nog tur att jag inte plockar själv. Då hade jag säkert kommit hem med de mest färgglada och giftiga svamparna jag kunde hitta.

Monsterdeckarna ingår i Rabén & Sjögrens lättlästa utgivning. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer!

79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
49 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår