Illustratör: Mari Ahokoivu

Kaosigt och roligt på loppis

Dorran är tillbaka på ett fartfyllt äventyr bland prinsessklänningar, Batman-masker och lockande kakbufféer. Svettigt för mamma som dessutom har lillebror att hålla rätt på… Här är en ny kärleksfull berättelse om Dorran som många barnfamiljer kan känna igen sig i.

fredag 14 augusti 2020

I fjol kom Gulliga lillebror, om svartsjukan och glädjen gentemot det nya syskonet. Nu är Moa Eriksson Sandberg (text) och Mari Ahokoivu (bild) aktuella med en ny bilderbok om Dorran. I Dorran går på loppis får vi följa med på en riktigt fartfylld dag.

Dorran är en bestämd tjej full av idéer. Och hon älskar att gå på loppis – men varför tar guldpengen slut direkt? Och varför är mamma så taskig att hon säger nej när Dorran hittar precis en sådan där prinsessklänning som hon alltid velat ha? Och hur ska man kunna låta bli att äta upp kakorna när dom liksom lockar på en? Och var finns den där ponnyn med vingar hon letar efter?

Moa Eriksson Sandberg är själv ett ”loppisfreak” och har släpat med barnen på otaliga loppisar ända sedan de var spädbarn.

– Både barnen och jag älskar att gå på skattjakt och hitta oväntade saker som vi inte visste att vi ville ha. Ibland går det bra, men ibland blir det kaos. Det var en av de där kaosiga dagarna som gav mig idén till den här boken. Vi var på loppis på en skola och min treåring snodde kakor från fikaförsäljningen som hon sprang iväg med medan ettåringen tultade iväg åt andra hållet. Efteråt var jag ett sönderstressat vrak medan barnen var helnöjda med sin dag.

Illustratören Mari Ahokoivu har skapat de livfulla karaktärerna, en punkig mamma med fantastiska tatueringar och en flicka som aldrig sitter still. När hon tecknade bilden av Dorran som rymmer med kakorna kunde hon inte sluta skratta.

– Det har varit fantastiskt att arbeta med Moa och Dorran igen. Jag älskar karaktärerna, det är alltid så roligt att teckna dem.

120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår