Illustratör: Eva Eriksson

Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

onsdag 02 september 2020

Det är en berättelse om Rosalia som älskar att dansa. Och om Juan som älskar Rosalia. Varje söndag dansar Rosalia till orkestern under det stora trädet på torget. Och varje söndag är Juan där och tittar på henne och hoppas att hon ska titta på honom. Men hur ska han få hennes uppmärksamhet? Om han ställer sig på huvudet, hoppar över en buske eller klättrar ännu högre upp i trädet?

En dag när Juan kommer till torget är Rosalia inte där. Och fast han väntar, kommer hon inte. Juan blir förtvivlad och bestämmer sig för att leta reda på henne.

Juan och Rosalia är en berättelse om den första stora kärleken. En historia fylld med dramatik som går rakt in i hjärtat. Vi får njuta av Eva Erikssons fantastiska illustrationer som genom sina detaljer låter oss se Rosalias dans och uppleva den miljö de befinner sig i som om vi var där själva. I texten känner vi igen Barbros lakoniska humor och vi får den blandning av humor och glädje som bara Barbro kan leverera.

– Jag och Eva var i Buenos Aires för många år sedan och då såg jag en liten flicka dansa, jag har inte kunnat glömma henne och har burit med mig den här historian sedan dess, berättar Barbro Lindgren. 

Barbro Lindgren är en av våra mest älskade barnboksförfattare. 2014 tilldelades hon det prestigefyllda Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Eva Eriksson är en av våra mest hyllade illustratörer. Tillsammans har de återigen skapat bilderboksmagi!

131 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår