Illustratör: Karl Johnsson

Nominerad till Barnens Romanpris i Karlstad 2020!

Bortförda, som är den första boken i science-fiction-serien Imperiets arvingar, har nominerats till Barnens Romanpris i Karlstad. Nu kommer 27 klasser i åk 6 att rösta på sin favorit och i januari avslöjas vilken bok som vann. 

måndag 07 september 2020

Berättelsen tar avstamp i en mammas försvinnande i Uppsala, men snart befinner sig huvudpersonerna Alice och Elias långt ute i rymden och jagar märkliga varelser.

De två första böckerna i serien, Bortförda och Järnrosen gavs ut samtidigt förra året, och nyligen släpptes den efterlängtade tredje delen i serien, Gravplaneten.

Kapitlen i serien är korta och lättlästa med mycket dialog, och böckerna är fylld av häftiga fyrfärgsbilder. Bakom serien ligger Oskar Källner och Karl Johnsson – båda välkända inom fantastiksverige.

Barnens Romanpris i Karlstad är ett läsfrämjande projekt för årskurs 6 i Karlstads kommun som startade 2013. I år är det 27 klasser i åk 6 har besökt något av biblioteken i Karlstad och fått fem böcker presenterade för sig. I december kommer klasserna att rösta på sin favorit och i januari 2021 avslöjas vilken bok som vann.

Priset har tidigare delats ut till bl. a. Ett annat jag: Projekt Gemini av Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck och Tulpanpojken av Christina Wahldén. 

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår