Illustratör: Maria Andersson Keusseyan

Lättläst, fartfyllt och spännande!

Nu utökar vi vårt Lättläst-bibliotek med tre nya titlar. Perfekt för barnet som just börjat läsa själv! Böckerna har alltid både läsvänliga gemener samt pratbubblor med versal text.

torsdag 07 januari 2021

Lagom till vårterminens skolstart kommer tre nya böcker i vår Lättläst-serie. Gemensamt för alla böckerna är att de alltid har pratbubblor med versal text och läsvänliga gemener i brödtexten vilket ger lästräning på två nivåer!

Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Och det bästa av allt: Det är så spännande att man glömmer att man övar läsning. 

Lättläst fakta presenterad med en dos skruvad humor

I Sångfåglarna - och andra kraxare samsas ordvitsar och kluriga bilder med värdefullt vetande om fåglar.

Visste du att det finns nästan 10 000 olika sorters fåglar i världen? Att den största kan väga upp till 135 kilo medan den minsta inte väger mer än 2 gram? Eller att vissa fåglar kan flyga och sova samtidigt? Det och många fler intressanta fakta om både skönsjungande och kraxande fågelsorter berättas med en stor portion humor i denna femte del i serien Intresseklubben. Extra bonus: Du får tips på hur man bygger en fågelholk!

Nytt mysterium för Skoldeckarna

Max och Penny är superbra på att lösa mysterier! I Mobil-tjuven får de ögonen på skolans mest mytomspunna person: vikarien!

Max och Penny ska ha vikarie i några dagar. Alla tycker att det är kul med en ny lärare, och Eva verkar snäll. Men när Penny går in på rasten för att hämta sitt äpple ser hon att Eva rotar i en klasskompis väska. Strax därefter upptäcker Axel att hans mobil är borta! Kan det vara så att Eva stjäl av barnen? Det måste skoldeckarna ta reda på!

Mobil-tjuven utkommer även som ljudbok i januari. Inläsare är Anastasios Soulis

Drömmen att bli youtubekändis

Elsa Star har äntligen fått starta en egen Youtubekanal. I jakten efter att bli populär glömmer hon vad hon har lovat – att inte lägga upp filmer på andra.

Elsa har fått starta en egen kanal, och hennes plan är att filma på Leklandet, där hon ska ha sitt födelsedagskalas. På vägen dit säger mamma och pappa att man inte lägga upp filmer på andra utan att ha frågat om lov. Men väl på kalaset vill flera kompisar bli filmade. Då är det ju inga problem, eller?

Elsa Star är en ny serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Veronica Ljunglöf. Misstaget tar upp både det positiva och negativa med sociala medier och är bra för att utgå ifrån när man pratar med barn om internet.
Utkommer även som ljudbok i januari. Inläsare är Charlotta Jonsson.

79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår