Humor och fakta om djurlivet under ytan

Barnens faktaboksdrottning är tillbaka! Efter succéböckerna om djuren i skogen dyker Sarah Sheppard under ytan och berättar om den slemmiga ålens märkliga liv, vad som händer på korallrevet och vilken som egentligen är Sveriges stökigaste fisk.

fredag 12 mars 2021

Djuren i vattnet blandas fantasifulla illustrationer och roliga texter med vetenskapliga fakta, i Sarah Sheppards oefterhärmliga stil. Här presenteras de djur som bor i våra sjöar och hav, och framför allt visas hur de lever.

– Det är otroligt spännande och i många fall väldigt specialiserat och unikt! Fiskar som pratar med varandra genom olika ljud, fiskar som sjunger och till och med dansar! En del lever ensamma, andra i enorma stim. Somliga djur skräpar ner. Andra städar upp. De flyttar långa sträckor, de byter bostad, de byter kön! En del tar noga hand om ägg och yngel, andra gör det inte... I fiskvärlden finns till exempel många hårt arbetande ensamstående pappor, berättar Sarah Sheppard.

Det finns en hel värld under ytan att utforska. Med fakta och humor i perfekt symbios berättar och levandegör Sarah Sheppard en lång rad spännande djur. Vi träffar gäddan, en fisk som kan bli 1,5 meter lång och har 3000 tänder – som den aldrig borstar. Blågyltan som byter både färg och kön när den ska ta över reviret och eremitkräftan som tålmodigt står många timmar i bostadskö till ett nytt hus. Vi följer ålens märkliga liv och resa över Atlanten i serien Sargasso tur och retur. Vi åker ner till botten och hälsar på havskatten – havets kanske skräpigaste fisk? Utanför deras hålor ligger drivor av gamla matrester, krossade mussel- och snäckskal. Vi hälsar på i Kvarteret korallen, Västerhavets unika korallrev, som massor av andra djur avvänder som bostad.

– Efter att ha skrivit om djuren i skogen i flera år, är det äntligen dags att dyka ner under ytan och undersöka allt spännande som ständigt pågår i vattnet – saker som vi landkrabbor inte har möjlighet att se!

Samtidigt med den nya boken släpps två nya pysselböcker. I Djuren i vattnet: Pysselbok får vi pyssla, klura, rita och klistra med djuren i vattnet. Räkna alla djuren vid korallrevet, ge rödspättan ett nytt utseende och hjälp eremitkräftan att byta hus. Dessutom finns ett ark med fina klistermärken! 
Djuren i skogen lär mig räkna + skriva är en extra stor och härlig aktivitetsbok för att öva på att skriva och räkna med Djuren i skogen. Även den innehåller roliga klistermärken!

Sagt om Djuren i skogen:

"Med stor kunskap och mycket varm ironi, både i text och bild, berättar Sarah Sheppard om djurens vinter så att vem som helst nördar in som faktabokslukare." Dagens Nyheter

"Hon har hittat ett alldeles eget sätt att göra bilderböcker på – med massor av lärorika fakta, smittande humor och tydliga teckningar i glada färger." Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Sarah Sheppard har verkligen öga för det där, det som är roligt och som samtidigt förmedlar någonting om djurens liv." Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
56 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: mars 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår