Illustratör: Olof Landström

Sveriges roligaste får är tillbaka – nu på cykel!

Bilderböckerna om Bu och Bä har lästs och älskats av hundratusentals barn genom åren. När Bu och Bä hittar på något blir det oftast konstigt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det gått till.

tisdag 16 mars 2021

Det är vår i luften. Bu och Bä ska ut och cykla. Kanske Bo vill följa med, han har fått en ny cykel med tre växlar och handbroms! Men Bo är förkyld och måste stanna hemma. Stackars Bo! Hur ska Bu och Bä göra honom glad?

Det är femton år sedan vi senast fick följa med Bu & Bä på äventyr, men nu får vi äntligen återse dem i Bu och Bä och stackars Bo.

– Det var roligt att berätta om Bu och Bä igen. Uppslaget till boken har funnits länge, men det var först nu vi kom till skott, berättar Olof Landström.

Lena står bakom texten och Olof illustrationerna, men hur ser egentligen samarbetet ut för det sammansvetsade paret som skapat böcker tillsammans sedan 90-talet?

– Som för det mesta är det Lena som skriver och jag som gör bilderna. Det blir en hel del diskussion och testande under resans gång, säger Olof.

Med mycket humor, glasklar blick för detaljer och fantastiska bilder skildrar Olof och Lena Landström små äventyr, nära vänskap och vardagstrassel, ofta med oväntad utgång. För vem kunde ana att vårens första cykeltur skulle sluta med nya snygga solglasögon?


Sagt om boken:
”Kamratskap, så som den kan gestalta sig i en enkel vardag, får ett väldigt vackert uttryck i boken. Bu och Bä och stackars Bo är en bok som växer för varje läsning i en skenbar enkelhet. Helhetsbetyg: 5.” Ulf Malmqvist, BTJ 

Tidigare böcker om Bu och Bä: 

Bu och Bä på kalashumör 1995
Bu och Bä i blåsväder 1995 
Bu och Bä på sjön 1996
Bu och Bä i städtagen 1996
Bu och Bä blir blöta 1999
Bu och Bä i skogen 1999
Bu och Bä får besök 2006 

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår