Illustratör: Maria Andersson Keusseyan

Avspark för ny del av Vårt lilla landslag

Spelar man i seriespel för att vinna, eller för att det är kul? Seriespelet är fjärde delen i den populära serien barnböcker som tagits fram i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.

fredag 07 maj 2021

Dags för seriespel! Lilla landslaget får möta en massa lag från olika klubbar. Egentligen spelar det inte så stor roll om man vinner eller förlorar, det viktigaste är att alla får vara med och göra sitt bästa. Fast det tycker inte Jusse. Han vill att de ska vinna serien, och när han får veta att ingen räknar poäng blir han vansinnig och hotar med att sluta i laget. Ficke lovar att göra en egen tabell och räkna ut hur de ligger till, men det är inte det lättaste. Kommer Lilla landslaget att klara sig utan sin bästa spelare?

Vårt lilla landslag - Seriespelet är en lättläst bok med lekfulla illustrationer av Maria Andersson Keusseyan. Kul och viktigt om laganda, samarbete och kompisar!

Både Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan är själva fotbollsentusiaster och använder sporten som ett verktyg i berättandet av enkla och svåra saker.

– Ett fotbollslag är den perfekta grunden för berättelser om allt som är viktigt här i världen. Alla stora känslor ligger så nära till hands, som gemenskap, vänskap, svek och lojalitet, avundsjuka, glädje och besvikelse. Allt det där ligger och bubblar precis under ytan i ett lag. Det är bara att skapa en situation där det får en chans att bubbla fram så har man en historia på gång, säger Mats Wänblad.

Vårt lilla landslag - Seriespelet finns även som ljudbok, inläst av Jonas Karlsson.

125 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår