Illustratör: Karl Johnsson

Imperiets framtid står på spel

Nu kommer den spännande fortsättningen på Oskar Källners och Karl Johnssons science-fiction-serie för mellanstadiebarn, Imperiets arvingar. I den fjärde boken,  Minnesskrinet, får vi åter följa besättningen på rymdskeppet Stillheten. Och nu står imperiets framtid på spel!

onsdag 05 maj 2021

Alices och Elias resa på rymdskeppet Stillheten fortsätter. De har anlänt till imperieplaneten Tenia och besättningen behöver pengar för att reparera skeppet. Av en släkting till Syndra får de i uppdrag att hämta ett stulet minnesskrin. Men uppdraget blir inte alls så lätt som Stillhetens besättning trott och snart är de inblandade i en kamp på liv och död, där hela imperiets framtid står på spel.

Minnesskrinet är en berättelse om hemligheter, säger Oskar Källner. Boken innehåller visserligen sjungande trädgårdar, enorma fester, galna kulter, återuppväckta monster och rasande flygracing bland skyskraporna, men den handlar även om det som ligger fördolt, och deras omvälvande konsekvenser. Jag ville skriva en historia där barnen kastas in i en värld full av intriger och konspirationer, där de måste välja vem de kan lita på. Och när de väljer fel, hur de finner styrka hos varandra.

– I Minnesskrinet fick jag möjligheten att skapa den storslagna staden Estecor, berättar Karl Johnsson. Jag ville teckna en stad som känns levande! En stad med vackra torn som sträcker sig ovan molnen, svävande palats, hängande trädgårdar och skumma gränder. En stad att dyka ner och försvinna i. En stad fylld av äventyr! Jag ville både fånga skönheten i solen som glittrar i tusentals fönster och en natt fylld av neonljus och liv.

Science-fiction-serien Imperiets arvingar är ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Mottagandet av böckerna har varit mycket positivt och bokrättigheterna har även sålts till Norge, Danmark, Finland och Färöarna.

Samtliga delar finns att lyssna till hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna, inlästa av Katharina Cohen.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2021
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår