Fotograf: Maria Östlin

Ny, mysryslig bladvändare av Ingelin Angerborn

Hilding och hans kompisar ska spela sommarteater vid den ödsligt belägna Korpa Gruva. Enligt sägnen vakar gruvfrun över platsen och varnar besökare för olyckor och ras. Men hon kan också straffa den som gör något dumt ...

tisdag 15 juni 2021


– Jag snubblade över idén till Hjärta av mörker när jag gjorde research inför en annan mysrysare på en ödekyrkogård i Kolmårdstrakten för några år sedan. I närheten låg nämligen en marmorgruva, som jag också passade på att besöka, och som genast satte i gång min fantasi. Visst skulle en gruva, djupt nere i det mörka, kalla berget, vara en perfekt plats för en mysrysare, tänkte jag. Inför själva skrivandet av boken har jag dock besökt en annan gruva. En mörk och regnig oktoberdag vandrade jag ensam omkring nere i Kleva gruvas mörka gångar. Och jag fick all inspiration jag behövde … Huuu!!!, berättar Ingelin Angerborn.

Trots att historien kring gravfrun så klart bara är gammalt skrock, dröjer det inte länge förrän Hilding och de andra börjar undra. För vad är det för konstiga ljud de hör nerifrån gruvan? Vem är det som flyttar den gamla rullstolen i Stora villan? Och vems är handen som Mårten känner i sin nacke?

Hjärta av mörker är tredje delen i den andlöst spännande Hjärtserien. Tidigare delar i serien är Hjärta av damm och Hjärta av sten.

– Böckerna i Hjärtserien handlar allihop om fem ungdomar som träffas på en teaterkurs i den första delen, Hjärta av damm. Det är Bella, Nelli, Hilding, Shirin och Mårten som råkar ut för alla de mysrysliga äventyren, men i varje bok är det en ny huvudperson. I Hjärta av damm var det Bella, i Hjärta av sten var det Nelli och nu i Hjärta av mörker har turen kommit till Hilding, säger Ingelin.

Hjärta av mörker släpps som ljudbok den 18 juni, inläst av författaren. 

159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
149 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: maj 2014

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår