Foto: Magnus Liam Karlsson

Krypande rysare med Hitchcock-känsla

Först verkar Hotel Terminus vara räddningen för Merimée och hennes familj. Men snart inser de att det var lätt att checka in, men nästan omöjligt att komma därifrån. Från Mårten Sandén, 2015 års Astrid Lindgren-pristagare, kommer en berättelse med krypande stämning som garanterat ger rysningar längs ryggraden.

tisdag 17 augusti 2021

”Han kommer!” viskade mamma. ”Han vill ha barnet! Han vill ta det ifrån mig!”

När Merimées pappa åker fast för stöld förlorar familjen allt de äger och tvingas lämna sitt hem. Merimée, hennes syster och gravida mamma tar sin tillflykt till ett gammalt hotell som ägs av en avlägsen släkting. Men snart växer obehagskänslorna.

Vad är det egentligen för ett underligt ställe de har kommit till? Varför blir det aldrig grön gubbe på gatan utanför? De andra gästerna på hotellet beter sig också ytterst märkligt och verkar egendomligt intresserade av den lilla familjen. Men inte alla, en gäst verkar tvärtom vilja att de ska bege sig därifrån, så fort det bara går...

– Jag ville berätta en skräckhistoria där hotet inte är det man först tror, säger Mårten Sandén. Där den verkliga faran kan ligga i det man önskar sig mest, och där ens egna känslor kan leda en fel.

Dockspelaren är krypande rysare med Hitchcock-känsla av flerfaldigt prisbelönade Mårten Sandén. Vågar du checka in på hotellet?

140 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår