De är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021

Tobias Söderlund och Stef Gaines, aktuella med böckerna om Spökhunden Buster, och Martin Olczak och Anna Sandler, som skapat serien om den trolldomskunnige pojken Jack, är nominerade till Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nu kan du vara med och rösta!

onsdag 01 september 2021

Priset delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. 

Tobias Söderlund och Stef Gaines är nominerade för serien Spökhunden Buster med böckerna Mysteriet på kyrkogården och Docksamlarens hus.

Juryns motivering:

”Nervpirrande spökhistorier som är fint sammanvävda med en gripande och inkännande skildring av att ha ett syskon som är svårt sjuk. Vi drar inte bara efter andan av spänningen utan berörs även till tårar av den ömt skildrade syskonrelationen. Författaren visar med sina historier att han förstår sig på både barn och spökerier. Välskrivet, empatiskt och läskigt.”

Det är andra året i rad som Tobias Söderlund är nominerad till priset. Förra året var han nominerad för Prästgårdens hemlighet och Ljusklotets mysterium i trilogin Spökkameran.

Martin Olczak och Anna Sandler är nominerade för serien Legenden om Jack med boken Troll i järngruvan

Juryns motivering:

”En välskriven historia med träffsäkra illustrationer som tillsammans bildar en stor läsupplevelse för barn i alla åldrar. Här får vi inte bara möta olika väsen från nordisk folktro, utan även färdas genom hela Sverige, från Göteborg till Lappland. En magisk och mystisk resa har kommit till sitt slut, men vi längtar efter fler berättelser om den trolldomskunnige Jack och hans syster.”

Andra gången gilt är det även för Martin Olczak och Anna Sandler som nominerades till priset 2016 för serien om Jack. Troll i järngruvan är den fjärde, avslutande delen i Legenden om Jack som börjar med Gastar i Göteborg, Dödskallar i Domkyrkan och Vidunder på Arlanda.

Sveriges största deckarfestival Crimetime delar för sjunde året i rad ut det stora deckarpriset Crimetime Award. Vinnaren utses av en jury. Men läsarna får också bidra, genom att rösta. 

Här röstar du på din favorit till Crimetime Award 2021 >> 

Rösta senast den 19 september.

Vinnaren presenteras och får ta emot priset på Crimetime by Night som äger rum lördag 25 september 18:30–20:00 på Bokmässan i Göteborg. Crimetime Award leds av Josefine Sundström och Rebecka Edgren Aldén och priset delas ut i fyra kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets hederspris och BookBeats pris till årets svenska deckarförfattare.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår