Illustration: Samir Belarbi

Från Candy Crush Saga och Minecraft till bilderboksförfattare

Till vardags coachar Samir Belarbi grafikerna bakom det omåttligt populära spelet Minecraft. Nu debuterar han som barnboksförfattare med bilderboken Tigern kommer äta upp mig!. En oväntad, spännande och detaljrik bilderbok om Vilmer och tigern Sumatra.

lördag 11 september 2021

Vilmer vrider och vänder sig oroligt i sängen, han kan inte somna fast det är läggdags för länge sedan. För tänk om tigern Sumatra kommer och äter upp honom!
”Ingen i Sverige har blivit uppäten av en tiger på 128 år, och förresten är Sumatra inlåst på ett zoo”, säger pappa lugnande.
”Men tänk om hon lyckas ta sig ut ur buren?” darrar Vilmer.
Och tänk om Vilmer har rätt! Tänk om tigern faktiskt har tagit sig ur buren och är på väg till … Ja, vart är hon på väg egentligen?

Berättelsen utvecklas till ett helgalet och humoristiskt godnattäventyr där vi får följa tigern Sumatra som är på rymmen från ett zoo i Kalaxilombolo.

– När min son var runt 4 år hade en period svårt att somna på kvällen. Jag agerade utifrån en hemmasnickrad föräldrastrategi som gick ut på att jag alltid skulle tala sanning. Men vad jag än berättade så gav det ingen snabb tröst utan öppnade bara upp för en störtflod av nya nyfikna frågor och allt som oftast nästlade jag in mig ett plockepinn av svepande sanningar. Ur de här invecklade tröstningsförsöken uppstod till slut berättelsen Tigern kommer att äta upp mig!.

Tigern kommer äta upp mig! är en fantasieggande bilderbok där färgglada detaljrika illustrationer med ett helt eget uttryck varvas med enkla humoristiska barnteckningar. Just detaljrikedomen är något barnboksdebutanten Samir Belarbi har stor erfarenhet från tack vare sin långa bakgrund som art director inom spelbranschen. Under flera år jobbade han med mobilspelet Candy Crush Saga, och numera ägnar sina dagar åt det svenska succéspelet Minecraft på Mojang Studios.

Tigern kommer äta upp mig! passar i huvudsak åldersgruppen 3–6 år, men kan garanterat uppskattas även av äldre nyfikna barn.

”Det är intelligent berättat – med ett stort plus för den oväntade upplösningen – och mycket underhållande. Helhetsbetyg: 5.” BTJ

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår