Illustration: Mari Ahokoivu

Häxorna tar över bussen!

Det blir allt annat än tråkigt när ett gäng häxor bestämmer sig för att inta lokaltrafiken. Rimmade verser skapar en stojig, ösig berättelse full med bus. Häxor åker buss är den första delen i en ny rolig serie för de små.

fredag 17 september 2021

Just när klockan blivit två
åtta häxor kliver på
Buss etthundrasjuttifem
som går hela vägen hem

Häng med på en helgalen busstur med åtta stökiga häxor! När häxorna och deras katter tagit över bussen finns det inte plats för vare sig laptop-killar, jobbiga hundar eller tanter med rollator. Och chauffören som egentligen slutar klockan fem blir så illa tvungen att köra vidare i skymningen, ända tills häxorna somnar och busschauffören kan pusta ut. I alla fall en liten stund ...

Med fartfylld vers, högt tempo och humoristiska illustrationer har Ebba Forslind och Mari Ahokoivu skapat ett härligt äventyr om ett gäng störiga och stökiga häxor som alla kommer att älska! Idén till Häxor åker buss kom när Ebba Forslind åkte buss med sin dotter och började fantisera kring hur det skulle vara om häxor också åkte buss.

– Jag fastnar ofta i någon mening som jag tycker är bra, ”Häxor åker buss” lät så roligt att jag ville skriva om det. En häxa är ju lite läskig, men också en befriande typ som är oberäknelig och inte bryr sig om vad andra tycker. På en buss finns det en massa oskrivna regler och sociala koder att förhålla sig till som kan vara svåra att läsa av och det är roligt att leka med tanken på att bryta mot normer, att bete sig illa eller bara sticka ut, säger Ebba Forslind.

Ebba Forslind är illustratör och detta är den första boken hon skriver som någon annan har illustrerat.

– Det var jätteroligt och lyxigt, som att få en present varje gång jag fick se färdiga bilder. Det är superroligt att jobba tillsammans med Mari och när jag såg första skissen på alla häxor kändes det bara ja! Det är ju så här dom ser ut! Som att återse gamla vänner.

– Jag var SÅ glad jag fick illustrera Häxor åker buss! Jag älskar skräckhistorier, halloween och häxor så historien passade mig precis! Det var roligt att hitta på olika häxor som matchade berättelsen. Och det var inga som helst problem med att skildra kaoset, det var bara att inspireras av mitt eget liv… säger Mari Ahokoivu.

120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår