Illustratör: Johanna Arpiainen

Barnens favoritskurk Sommarskuggan är tillbaka!

Tredje boken om barnens favoritskurk är här! I Sommarskuggan och camping-buset reser Sommarskuggan norrut till staden som håller på att flytta och gör som så många andra – ”hemestrar” på en camping.

fredag 10 september 2021

Sommarskuggan är en av SVT:s absolut populäraste karaktärer. 2019 utkom den första boken om den populäre tv-skurken, en bok som blev en enorm succé (bland annat var den 2019 års mest sålda barnbok på Adlibris). Nu kommer tredje boken och denna gång besöker den populära karaktären en camping i utkanten av staden som håller på att flytta.

Bästisarna Agnes och Ailo har under sommarlovet fått löfte om att bo på Agnes fasters camping, om de lovar att inte ställa till med för mycket bus. De har lekt samma skugglek minst hundra gånger, och nu är det inte kul längre. Men så hittar de en magisk ramsa på nätet – en ramsa som sägs kunna locka fram den riktiga Sommarskuggan ...

– Jag vill alltid skriva berättelser som ligger nära barnens verklighet och valde därför en camping. En plats många hemester-barn kan känna igen, säger Tina Mackic.

Illustrationerna till böckerna om Sommarskuggan görs av Johanna Arpiainen och den här gången är de i fyrfärg. 

– Jag älskar Johannas stil och hennes illustrationer, säger Tina Mackic. De förhöjer verkligen berättelsen. De är varma, knasiga och framför allt detaljrika. Det gäller att titta noga efter olika saker … som ledtrådar till exempel.

Sommarskuggan och camping-buset släpps som ljudbok den 17/9, inläst av Angelika Prick, skådespelare och förste skuggjägare.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår