lllustratör: Karin Cyrén

Klurig högläsningsbok där naturen är närmare än du tror

Fantasifulla Bakom affären handlar om att drömma sig bort till andra platser. För från en grå parkeringsplats är det inte alls långt till djur och natur.

onsdag 06 oktober 2021

Bakom affären växer en skog. Den syns nästan inte. Men den växer där. Kan du se den? En stor parkering framför en stormarknad. Asfalt, bilar och avgaser. Men finns där något mer? Om man tittar riktigt noga ... Följ med in i skogen som ingen annan lägger märke till och leta efter alla djur som bor där.

Bakom affären är en klurig högläsningsbok där läsaren ska hitta rävar som skymtar i bakgrunden, en mus som gömt sig och en fjäril högt uppe i luften. Boken är en hyllning till naturen, leken och fantasin. Och glädjen i att upptäcka sånt man inte visste fanns!

Idén till boken dök upp när författaren Annica Hedin satt och väntade på den dystraste av parkeringsplatser omringad av köplador.

– Platsen var så ful och andefattig att jag fixerade blicken vid några trädtoppar bakom Rusta, bara för att stå ut. Jag tänkte att det kanske satt en liten fågel där på en gren. Sedan tänkte jag på att det nog kröp en myra nerför stammen och ner på marken. Sådär höll jag på och flyttade mig vidare och vidare. Då kom jag på: Det här är ju en bilderbok! Jag började skriva redan där i bilen. Sen dess tycker jag faktiskt lite mer om den där parkeringsplatsen. 

Bakom affären är det första samarbetet mellan de kritikerrosade bilderboksskaparna Annica Hedin och Karin Cyrén (vinnare av Snöbollen).

–  Jag tyckte direkt om Annicas text. Den är en sådan jag inte får idéer till själv, men som jag tycker om att läsa med mina barn, en ”lektext” liksom! Sedan tyckte jag mycket om att jobba med olika perspektiv och olika svårighetsgrad på de gömda djuren, säger Karin Cyrén.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår