Fotograf: Anna Drvnik

Ny spänningsroman av Sara Bergmark Elfgren

Efter framgången med Norra Latin är Sara Bergmark Elfgren tillbaka med en ny bok som utspelar sig i samma Stockholm. Grim är en berättelse om ensamhet och gemenskap, vänskap och familj, och konstens livsomvälvande krafter.

fredag 29 oktober 2021

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Augustprisnominerade Cirkeln och är även dramatiker och manusförfattare. Hennes senaste roman, Norra Latin hyllades av en samstämmig kritikerkör och nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Nu är hon tillbaka med spänningsromanen Grim.

Berätta om boken. Vad handlar den om?

Grim handlar om Kasper som är arton år och jobbar på Gröna Lund. Han har gått igenom en väldigt svår tid men kommit ut på andra sidan och försöker hitta fotfästet i det här nya livet. Han börjar intressera sig för sin pappas dödsmetallband som var aktivt i slutet av 80-talet. Det här bandet har blivit kultförklarat och det har bildats väldigt många myter kring det och sångaren som dog under mystiska omständigheter. Kasper försöker ta reda på vad som hände.

Grim utspelar sig, liksom hyllade Norra Latin, i Stockholm. Finns det några kopplingar böckerna emellan?

Grim utspelar sig i samma värld som Norra Latin, samma alternativa Stockholm kan man säga, men böckerna går att läsa helt fristående.

I arbetet med Norra Latin gjorde du minst sagt omfattande research. Till vilka platser har arbetet med Grim fört dig? 

– Jag har fått testa att jobba i spökhuset på Gröna lund och skrämma folk, jag har intervjuat personer som var med slutet av 80-talet och personer som är med i metal-scenen idag och jag har också varit nere i Stockholms tunnelbana och gått ner i tunnlarna, med tillstånd såklart. Och en guide. 

184 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår