Mamma Mu och Kråkan för de minsta

Illustration av:

Sven Nordqvist

Publicerad:

2022-02-02

Jujja Wieslanders och Sven Nordqvists Mamma Mu och Kråkan har varit barnfavoriter i över 30 år. Kråkan säger SEN! är en ny, underfundig berättelse för de allra yngsta läsarna.


– Hej Kråkan, ska vi göra en cykelutflykt?
– SEN, Mamma Mu! Hinner inte nu. Måste limma.

Mamma Mu vill leka med Kråkan. Hon vill bygga snögrotta, plocka vitsippor och gunga, men Kråkan har aldrig tid. Han håller på med något mycket hemligt. Hur ska Mamma Mu orka vänta? "SEN" är ju så tråkigt!

Kråkan säger SEN! är den tredje boken för de allra yngsta Mamma Mu-läsarna. I samma serie finns sedan tidigare de populära böckerna Kråkan säger INTE! och Kråkan säger AKTA!.

"Som vanligt bjuds vi på Sven Nordqvists fantastiska, detaljerade bilder och Jujja Wieslanders klokheter och roliga och träffande dialog. Trots att det hela måste hållas kortfattat på grund av målgruppen, lyckas man med att förmedla Mamma Mus frustration och otålighet och Kråkans stress och jäkt på ett helt suveränt sätt. Kråkan säger sen! rekommenderas varmt till alla, inte bara små och stora Mamma Mu-fans! Helhetsbetyg: 5" BTJ

Relaterat

Kråkan säger SEN!

Om boken

Mamma Mu vill leka med Kråkan. Hon vill bygga snögrotta, plocka vitsippor och gunga, men Kråkan har aldrig tid. Han håller på med något mycket hemligt. Hur ska Mamma Mu orka vänta? "SEN" är ju så tråkigt! Den roliga dialogen och de fantastiska bilderna gör det här till en perfekt bok för de yngsta Mamma Mu-läsarna. Mamma Mu och Kråkan är inte alltid överens, men de har roligt ihop!

Jujja Wieslander, Sven Nordqvist

Kråkan säger SEN!

Relaterade artiklar

”Har man en vän ska man hälsa på den.”

Jujja Wieslanders och Sven Nordqvists radarpar Mamma Mu och Kråkan har varit barnfavoriter i över 30 år. Den nya bilderboken Mamma Mu blir ledsen är en varm berättelse om vänskap och försoning.