Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Press images

Aktuell med: Mamma Mu får ett sår Hemsida: www.jujjawieslander.se

Jag är djupt intresserad av barns lek och språk.

Det finns hos barn och många vuxna en stark längtan att få gå in i det fredade lekrummet. Att där få låtsas, tala med andra röster, prova andra kläder och skapa nya egna världar.

I låtsasleken gestaltar barnet sin lust, sina undringar och sina rädslor. Leken och sagan är som teatern, litteraturen och all konst, människans sätt att förstå sig själv och sin omvärld.

Med mina sagofigurer har jag försökt att skildra detta idoga och glada kunskapsinhämtande, barnens oförvägna prövande och övande.

Jag har arbetat med berättelser och sånger för små barn sedan 1970-talet.

De har publicerats i bokform, cd-skivor, radio, TV och film.

De mest kända figurerna är Mamma Mu och Kråkan. Vina Vina, Dagspöket, Lillebror och Nalle är några andra mig närstående.

Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2020
184 kr Merch - Sällskapsspel
Utgiven: oktober 2020
87 kr Merch - Pussel
Utgiven: augusti 2020
122 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
65 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: augusti 2020
79 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
58 kr Merch - Målarbok
Utgiven: april 2020
72 kr Bok - Board book
Utgiven: april 2020
50 kr Merch - Pysselbok
Utgiven: oktober 2019
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
100 kr Bok - Board book
Utgiven: oktober 2019
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
120 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
När Mamma Mu mötte Kråkan första gången
”Den här berättelsen är precis som alla de andra om radarparet, en berättelse där ord och bilder tillsammans bildar en bok som barnen gärna plockar fram från bokhyllan om och om igen.”
Mariestads-Tidningen
När Mamma Mu mötte Kråkan första gången
”Det här framträder i en ömsint gestaltning av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist i en prequel till Mamma Mu gungar. Som vanligt hyser Mamma Mu en förkärlek till assonanser och språkets ljudlikheter och Kråkan är mer för det korthuggna och tvära. Deras karaktärer framträder där: i dialogen. Men framför allt gestaltas de i Sven Nordqvists underbara och stämningsfulla lantliga idyller. Några av uppslagen bjuder dessutom på hans karaktäristiska detaljrika helsidor. Att finna en ny vän är ett större äventyr än att gunga, klättra i träd och åka rutschkana – även för en ko. När Mamma Mu mötte Kråkan första gången handlar om just detta och därför känns den angelägen och visar att radarparet fortfarande är aktuella. Helhetsbetyg: 4.” Ulf Malmqvist
BTJ
Mamma Mu och Kråkan gör ett zoo
”Så inleds berättandet, som fortsatt håller hög klass rakt igenom med påhittighet, humor och äkta, slitstark vänskap. Helhetsbetyg: 4.” Gunnar Åberg
BTJ
Mamma Mu och Kråkans jul
”Vänlig bilderbok där både texten och bilden med små medel bygger upp komik och kärleksfull trygghet, även åt den som mest är egoistisk.” Lotta Olsson
Dagens Nyheter

NYHETER

MAMMA MU HITTAR HEM – biopremiär den 15 januari 2021

Med manus av Peter Arrhenius tar Rachel Mohlin (Mamma Mu), Johan Ulveson (Kråkan) och Tiffany Kronlöf (Storken) oss med på ett underbart äventyr om hemlängtan och vänskap.

© SF Studios

”Århundradets barnboks-prequel”

Mamma Mu och Kråkan har varit barnfavoriter i över 30 år och sjutton böcker om det omaka radarparet har Jujja Wieslander och Sven Nordqvist skapat under åren. Nu kommer historien bakom historien: berättelsen om när Mamma Mu och Kråkan träffades för allra första gången.

Illustratör: Sven Nordqvist

Mamma Mu och Kråkan: Ett oslagbart radarpar!

Mamma Mu och Kråkan tycker olika om det mesta, men de har väldigt roligt ihop! Nu kommer flera böcker om de omaka vännerna – från pekböcker till pysselböcker. 

Illustratör: Sven Nordqvist

Läs och lek med Mamma Mu och Kråkan

Två favoritböcker i nytryck och ett par nya pysselböcker med det oemotståndliga radarparet Mamma Mu och Kråkan.

Illustratör: Sven Nordqvist

Fattigdom, vänskap och taskiga vuxna i nya Hjördis-boken

Jujja Wieslanders älskade böcker om Hjördis har hämtat inspiration från hennes egen barndom. Nu kommer ett tredje vardagsäventyr i serien, även denna är fint genomillustrerad av Lotta Geffenblad.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår