Hanna Klinthage

Foto av:

Kajsa Göransson

Hanna Klinthage är född 1992 och är uppvuxen utanför Kristianstad. Hon är verksam som illustratör och arbetar just nu främst med bilderboksillustration, serier och animation. Våren 2017 tog hon examen ifrån Konstfacks Illustration och grafisk design. Hon tilldelades årets kulturstipendium 2020 från Kultur- och fritidsnämnden i Hässleholm som delas ut ”till en yngre person med lovande förutsättningar inom kulturområdet”.

Relaterat

Sov nu, Sam!

Om boken

Sam kan inte sova. När pappa läst klart och det är dags att släcka lampan hör Sam att det kommer tigrar. Och gorillor och krokodiler. Sam är rädd och vill inte vara ensam. I vardagsrummet sitter storasyster Lily och väntar på pappa. Hon får ta hand om djuren som smyger förbi Sams rum. De är alla hungriga, gorillan vill ha fruktsallad, tigern gillar korv – och när det till slut dyker upp ett spöke vet Lily precis vad ska hon ska ta fram ur kylskåpet.
Med stor igenkänning och mycket humor skildrar Ylva Karlsson en läggning som aldrig vill ta slut. Sov nu Sam! är en rolig och underfundig historia om påhittiga barn och en pappa med mycket tålamod.Ylva Karlsson är en av våra mest älskade författare för barn och unga, flerfaldigt prisbelönad, med bl.a. Augustpriset och Astrid Lindgren-priset. Hanna Klinthage är illustratör och fick 2023 Augustpriset för sina illustrationer i Vitsippor och pissråttor.

Ylva Karlsson, Hanna Klinthage

Sov nu, Sam!

Groda glasstrut pinne

Om boken

My har sommarlov och pappa vill att hon ska lära sig simma. Det vill inte My. Det finns ju maneter. Och krabbor! Men pappa tjatar. Han tror att My kan få sommarkompisar på simskolan. My tittar på sin nya fina baddräkt, den är skimrande blå med en regnbåge. ”Okej då”, säger hon till slut.
Groda, glasstrut, pinne säger barnen på simskolan. Det är så man ser ut när man tränar simtag. Det verkar så lätt för dem, de har inte ens simpuffar. På bryggan träffar My en annan vattenvägrare. Tillsammans får de en idé – kanske kan man träna simtagen på stranden först?Debutanten Ia Isaksson och den prisbelönta illustratören Hanna Klinthage har skapat en sommarvarm och färgsprakande berättelse om att få en kompis och att våga göra saker man är rädd för – i sin egen takt.

Ia Isaksson, Hanna Klinthage

Groda glasstrut pinne

Relaterade artiklar

Oskar Kroon och Hanna Klinthage får Augustpriset 2023

”I Vitsippor och pissråttor tar allvaret plats medan ljuset skiner med oförminskad styrka”, står det i juryns motivering.