Foto: Lars Grönwall

Grattis Björn Bergenholtz! Vinnare av priset Din bok - Vårt val

Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris tilldelas Björn Bergenholtz bok Lejoparden.

 

tisdag 24 april 2018

Varje år delar Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen (BMF) ut priset Din bok - Vårt val. I år tilldelas Björn Bergenholtz priset i kategorin barnbok för Lejoparden, en fantastisk och hjärteknipande saga om utanförskap, vänskap och om vikten av att få vara som man är.

BMF:s motivering till priset står i föreningens stadgar från 1951 där det formuleras att priset ska gå till "... den svenska författare, som med sin under det närmast föregående året utkomna bok, skänkt dem den största behållningen och personliga tillfredsställelsen". Vinnaren koras genom en röstning där bokhandelsanställda i hela Sverige deltar. Stort grattis Björn!

Björn Bergenholtz är född 1962 och uppvuxen i lilla småländska Älmhult. Nu bor han och verkar i Stockholm. I en hel del år strosade Björn omkring i tillvaron, reste runt i världen och jobbade här och där. Efter år av kortare jobb som vaktmästare, konstnär, lärarvikarie, valsafariguide, möbelsnickare och utställningsformgivare hamnade han 1995 i bokvärlden. Efter sin första bok var han fast; som fisken i vattnet. Sedan barnsben har Björn varit intresserad, eller kanske mer nyfiket fascinerad, av djur.

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.